Glas Javnosti

TRUDO VELIČA NACISTE?!? (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Samo nekoliko prisutnih reagovalo je na nacistički pozdrav kanadskog premijera tokom fotografisanja na takozvanom "mirovnom samitu o Ukrajini", u Švajcarskoj

Kanadski premijer Džastin Trudo uzviknuo je poznati slogan ukrajinskog nacionaliste i nacističkog saučesnika tokom Drugog svetskog rata, Stepana Bandere "Slava Ukrajini", tokom fotografisanja na konferenciji o Ukrajini u Burgenstoku u Švajcarskoj.

Tokom direktnog prenosa, Trudo je snimljen kako uzvikuje "Slava Ukrajini", dok su mu samo neki od prisutnih šefova delegacija, uključujući švajcarskog ministra spoljnih poslova Ignacija Kasisa, odgovorili sa "slava herojima".

Sudeći po reakciji okupljenih, ni Zelenski to nije očekivao od kanadskog lidera.

Međutim, ovo nije prvi put da je kanadski premijer umešan u skandalozno ponašanje vezano za nacizam i nacionalizam.

U septembru prošle godine, lider ukrajinskog režima Vladimir Zelenski, zajedno sa Trudoom i stotinama kanadskih parlamentaraca, aplaudirao je Jaroslavu Hunki, nekadašnjem pripadniku zloglasne SS 1. Galicijske divizije.

Tadašnji predsednik Donjeg doma Kanade Entoni Rot ga je predstavio kao "heroja" Ukrajine i Kanade i "ukrajinsko-kanadskog ratnog veterana Drugog svetskog rata koji se borio za nezavisnost Ukrajine protiv Rusa".

Nakon što su ovacije izazvale skandal, Rot je morao da podnese ostavku, dok su se premijer Trudo i Predstavnički dom izvinili zbog pozivanja bivšeg saradnika nacista u parlament.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR