Glas Javnosti

TROPSKA OLUJA MEGI ODNOSI ŽIVOTE: 17.000 ljudi napustilo domove, ima žrtava

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 17.000 je moralo da napusti svoje domove zbog poplava i klizišta izazvanih tropskom olujom na Filipinima.

Tropska oluja Megi, lokalno nazvana Agaton, pogodila je u nedelju istočnu obalu zemlje, a obilne kiše izazvale su iznenadne poplave i klizišta u pogođenim područjima.


Muškarac (83) utopio se u poplavama u provinciji Davao De Oro, 970 kilometara južno od Manile, saopštili su lokalni zvaničnici. Dve žene su povređene kada su ih zahvatile poplave u obližnjoj provinciji Bukidnon, saopštila je Nacionalna agencija za katastrofe.

- Imamo izveštaje o više žrtava, ali čekamo zvanično prebrojavanje i izveštaje naših regionalnih kolega - rekao je Mark Timbal, portparol Nacionalne agencije za katastrofe, prenosi N1.

Agencija je saopštila da su 17.892 osobe bile prinuđene da napuste svoje domove u 17 provincija pogođenih olujom Megi, dok je više od 1.100 putnika zaglavljeno u morskim lukama u pogođenim područjima nakon što je obalska straža obustavila putovanje morem.


Megi je od tada oslabila do tropske depresije, a maksimalna jačina vetra je sada 55 kilometara na sat i udari do 75 km/h, saopštila je meteorološka služba.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR