Glas Javnosti

TROGODIŠNJI HEROJ SPASAO MAJKU OD PIJANOG OCA: Evo kako je mališan stao na put nasilju u porodici!

Svet
Autor: Glas javnosti

Neverovatna priča o trogodišnjem detetu koje je zaustavilo nasilje u porodici dolazi iz Rima, a podvig ovog mališana nije ostao nezapažen u medijima.

Kako se navodi, on je izašao je iz stana, pokucao komšijama i ispričao kako njegov otac, koji se vratio kući pijan, tuče majku.

Komšije su pozvale policiju, i u roku od nekoliko minuta intervenisali su karabinjeri koji su zatekli pijanog muža koji je nogama, pesnicama i ugrizima povređivao svoju suprugu

Otac, koji je prema podacima policije i pre ovoga slučaja imao zabeležene prestupe, uhvaćen je “in flagranti” i poslan je u zatvor.

Majka trogodišnjeg dečaka, završila je u hitnoj pomoći a policiji je izjavila da ovo nije prvi slučaj maltretiranja u porodici.

Prema italijanskom zakonu, osoba koja maltretira članove porodice rizikuje kaznu zatvora od tri do sedam godina, a kazna se udvostruči ako je akt nasilja bio izveden u prisustvu maloletnih lica.

Ako član porodice maltretira maloletno lice (dete), zakon predvidza veću kaznu, od četiri do devet godina zatvora, a ako je posledica agresije ranjavanje maloletne osobe, predviđena kazna je od sedam do jedanaest godina.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR