Glas Javnosti

TRI MOGUĆE NOVE LOKACIJE: Amsterdam iseljava legalnu prostituciju iz centra grada

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropska agencija za lekove (EMA) nije zadovoljna planom koji grad Amsterdam razmatra, a tiče se novog "erotskog centra" koji bi bio u blizini njenog sedišta, objavilo je to regulatorno telo za lekove.

Amsterdam je godinama razmatrao preseljenje legalne prostitucije dalje od svoje istorijske četvrti crvenih svetiljki, a u februaru je najavio tri moguće lokacije.

Dve su u blizini nove zgrade EMA, koja se nalazi nedaleko od velikih hotela i finansijske četvrti grada, prenosi N1.


EMA je 2019. preselila svoje sedište u Amsterdam, napustivši London nakon što je Britanija izašla iz Evropske unije.

Agencija je u saopštenju rekla da je “vrlo zabrinuta” zbog planova za taj centar, koji bi trebalo uključivati oko 100 “radnih prostora” za seksualne radnice, kao i barove i zabavu.

Promena lokacije četvrti crvenih svetiljki motivisana je zabrinutošću zbog neugodnosti, dilovanja droge i pijanstva, rekla je EMA.

“Lociranje erotskog centra u neposrednoj blizini zgrade EMA verovatno će doneti iste negativne uticaje na susedno područje”, utvrdila je.


Agencija je rekla da je zabrinuta za bezbednost svog osoblja i posetilaca te je napomenula da ima sporazum s holandskom vladom koji garantuje “sigurnost i mir” u njenim kancelarijama.

Prostitucija je u Holandiji legalna od 2000. godine, a pre toga desetinama godina je bila tolerisana u četvrti crvenih svetiljki.

Ali, četvrt se poslednjih godina menja jer se stanovnici žale na preterani turizam. U februaru je grad objavio plan o zabrani pušenja kanabisa u četvrti crvenih svetiljki.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR