Glas Javnosti

TRESE SE CENTAR HARKOVA: Novi napad Rusa ili provokacija Ukrajinaca?

Svet
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama i ukrajinskim kanalima se pojavila informacija da su ruske rakete gađale centar Harkova, ali se kasnije navodno ispostavilo suprotno.

Naime, mediji prenose da je na snimku ukrajinska raketa ispaljena iz MLRS-a Smerč. Rusko Ministarstvo odbrane je više puta navelo da se udari izvode samo po objektima vojne infrastrukture i da im administrativne zgrade ne pripadaju.

Ruske oružane snage su ušle u grad i kreću se ka centru, otpor Oružanih snaga Ukrajine je praktično ugušen, tako da od takvog udara nema mnogo smisla. Još jedna potvrda u prilog ovoj verziji je da je raketa doletela sa severozapada - u tom pravcu nema jedinica ruskih trupa, prenose Novosti.

Prema tvdrnjama ukrajinske strane, u napadu je stradalo 11 ljudi, a preko 40 je ranjeno, mada se ti podaci ne mogu za sada proveriti. Kako se vidi na snimcima, sama zgrada nije pretrpela veću štetu.

Još jedna važna činjenica: juče se na društvenim mrežama pojavila informacija da je u 10 sati na Harkovskom trgu, što je snimljeno na video-snimku, trebalo da se održi miting nacionalističkog bataljona "Azov". Međutim, nacionalisti tamo nisu došli. Umesto toga, došlo je do raketnog udara, pa se navodi da je možda reč o provokaciji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR