Glas Javnosti

Za WhatsApp korisnike: Nova opcija koja liiči na Telegramovu funkciju

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Nova funkcija bi trebalo da bude dostupna tokom sledećih nedelja u više od 150 zemalja.

Primanje novosti od ljudi, organizacija, umetnika, poznatih osoba i drugih u okviru WhatsAppa sada će biti još dostupnije uz zadržavanje privatnosti.

Primarna funkcija kanala (Channels) je komunikacija jedan prema više putem slanja poruka, a dodaju se i novi načini interakcije kao što su reakcije emotikonima.

WhatsApp kanali nalaziće se u zasebnom tabu aplikacije, a osiguravaće korisniku privatnost na način da ostali korisnici neće imati uvid u kanale koje korisnik prati.


Takođe, lični podaci naloga korisnika neće biti vidljivi. U narednim mesecima svakome će biti omogućeno da kreira sopstveni kanal. Administratori kanala biće odgovorni za sadržaj na njemu.

Najavljeno je bolje filtriranje kanala u zavisnosti od toga u kojoj se zemlji korisnik nalazi, a isto tako moći će da se vidi ukupan broj reakcija ispod poruka. Najaktivniji kanali biće lako dostupni za praćenje, tj. oni koji budu imali najviše pratilaca i budu najpopularniji.

Kako je objavljeno na zvaničnom blogu, nova funkcija bi trebalo da bude dostupna tokom sledećih nedelja u više od 150 zemalja.

Na zvaničnim Meta stranicama stoji da je ovo tek početak, kanali će se proširivati i dodavaće se nove funkcije, a sve to na osnovu povratnih informacija korisnika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR