Glas Javnosti

Telegram zabranio pristup Hamasovim nalozima korisnicima

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov ranije je branio labavu politiku umerenosti platforme usred nastavka rata između Izraela i Hamasa.

Telegram koja je šifrovana aplikacija za razmenu poruka, tiho je ograničila pristup nekoliko kanala povezanih sa palestinskom naoružanom grupom Hamas.


Hamasov zvanični nalog kao i nalog njegovog naoružanog krila Kasam brigade i nalog za vesti Gaza Njuz nisu bili dostupni na verzijama Telegrama preuzetim sa Gugl Plej-a ili  Epl-ovog App Stor-a od prošle nedelje.


Nalozi, koji su prikupili stotine hiljada novih pratilaca od početka Hamasovih napada na Izrael 7. oktobra, i dalje su dostupni na onlajn verzijama Telegrama i verzijama aplikacije preuzete direktno sa Telegramovog veb sajta.

Iako Telegram nije javno komentarisao razloge ovog poteza, ograničenja su se pojavila nakon što je Zachor Legal Institut, lobistička grupa sa sedištem u SAD-u koja vodi kampanju protiv „antiizraelskih pokreta“, prošle sedmice napisala pismo Eplu u kojem se ističe da je sedam Hamasa naloga još uvek dostupno su na Epl uređajima uprkos tome što nedostupni za Android korisnike.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR