Glas Javnosti

Renault u Francuskoj proizveo četiri miliona Kangooa

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Četiri miliona vozila Renault Kangoo je sišlo sa proizvodne trake u fabrici Maubeuge u Francuskoj, a slavljenički primerak je predat francuskoj pošti kako bi se obeležila dugogodišnja veza između dve francuske kompanije.

Renault Kangoo, predstavljen 1997. godine, sada je dostupan u 50 zemalja širom sveta, sa ukupno 4,4 miliona prodatih jedinica. Dok se neki proizvodi u Argentini za tržište Južne Amerike, većina je napravljena u Francuskoj.

Heinz-Jürgen Löw, stariji potpredsednik za laka komercijalna vozila, brend Renault: „Bilo mi je veliko zadovoljstvo da dodelim ključeve ovog Kangooa pošti, istorijskom kupcu marke Renault. Sa velikim ponosom možemo reći da je saradnja između naše dve kompanije počela pre više od sto godina. „Štaviše, delimo mnoge zajedničke vrednosti. Obe smo francuske kompanije posvećene međunarodnoj mobilnosti i posvećene tome da našim klijentima donesemo sve inovativnija i održiva rešenja.”

Fabrika u Maubeugeu, gde se proizvode svi modeli Kangoo, uključujući verzije sa unutrašnjim sagorevanjem i 100% električne, bila je centar inovacija i proizvodne efikasnosti. U objektu se na licu mesta sklapaju i baterije za električne verzije.

Glas javnosti/ A05S 


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR