Glas Javnosti

TRAMPOVA PLATFORMA ZA KOMUNIKACIJU VIŠE NE RADI: Trenutno ugašen odeljak za ćaskanje sa bivšim predsednikom SAD

Svet
Autor: Glas javnosti

Kanal komunikacije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa trenutno je ugašen, potvrdio je njegov pomoćnik Džejson Miler za američku televizijsku mrežu CNBC.

-Mreža je svakako bila samo pomoćno sredstvo u sklopu mnogo širih napora koje preduzimamo- objasnio  Džejson Miler.

Platforma, nazvana Direktno sa stola Donalda Trampa, počela je da radi prošlog meseca i služila je bivšem predsedniku da objavljuje sopstveni sadržaj, uz saopštenja za medije i snimke.

Bivšem predsedniku SAD zabranjeno je da koristi Fejsbuk i Tviter posle nereda na Kapitol Hilu,

Trampovi simpatizeru su na platformi Direktno sa stola Donalda Trampa kroz odeljak ka zvaničnoj stranici bivšeg predsednika, koji je sada uklonjen, bili u kontaktu da bivšim predsednikom SAD.

Džejson Miler je na Tviteru potvrdio da su to prvi koraci povratka bivšeg predsednika na mreže, iako nije poznato kada i kako će se to realizovati.

Na vebsajtu, koji se često opisuje kao blog, mogu se videti razni Trampovi postovi, a posetioci mogu da lajkuju i dele sadržaj kao na Fejsbuku i Tviteru.

Link ka vebsajtu sada direktno usmerava posetioce na stranicu, ohrabrujući ih da se prijave za obaveštenja koje će Tramp slati.

Kako je Miler rekao u martu za Foks Njuzu misli „da povratak predsednika Trampa na društvene mreže možemo da očekujemo verovatno za dva ili tri meseca sa sopstvenom platformom“.

Trampova platforma se najavljuje od početka godine, ali nije poznato kako bi mogla da izgleda.

 

U početku se mislilo da je platforma zapravo Direktno sa stola Donalda Trampa, ali je Miler potvrdio da nije rekavši da „će po tom pitanju imati dodatne informacije u bliskoj budućnosti“.

Bivši predsednik SAD bio je strastveni korisnik društvenih mreža koje je koristio kako bi se direktno obraćao pratiocima.

Od kako su ga zabranili na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Jutjubu, bivši predsednik se ne čuje kao ranije, iako je preko vebsajta u komunikaciji sa pristalicama od januara.

Tramp je bio entuzijastičan tviteraš, tvitovao je često tokom dana, nekad i tokom noći o različitim temama, pa i o izborima 2020. godine, a korona virus je nazvao lažnim vestima na profilu koji je pratilo 90 miliona ljudi, podseća BBC na srpskom.

 

Istog trenutka nalog na Tviteru mu je bio zabranjen.

Nadzorni odbor Fejsbuka nedavno je podržao odluku o platformi, ali je naloženo da ga opet prekontroliše za šest meseci.

Predstavnici Jutjuba kažu da će reaktivirati Trampov nalog kada se smanji opasnost od „stvarnog nasilja“.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR