Glas Javnosti

TRAMPOV POSLEDNJI DAN u Beloj kući: Pomolio se za BAJDENA i najavio NASTAVAK KARIJERE! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Bela kuća je objavila oproštajnu video poruku odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji provodi poslednji dan u ovoj rezidenciji u Vašingtonu.

U delovima koje je objavila Bela kuća, a prenosi Gardijan, odlazeći predsednik kaže da se moli za Džoa Bajdena, što je mnoge šokiralo znajući za njihov ljuti rivalitet. 

- Ove nedelje će početi sa radom nova administracija i mi se molimo da uspeju da se izbore da Amerika bude sigurna i prosperitetna - rekao je Tramp.

Predsednik se takođe osvrnuo na nasilni upad u Kapitol, ali je ponovo odbio da prihvati odgovornost za podsticanje na nerede.

- Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na naš Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što kao Amerikanci negujemo. To se nikada ne može tolerisati - dodao je Tramp.

 Na tipičan Trampov način, takođe je nagovestio svoju političku budućnost.

- Sada, dok se spremam da u sredu u podne predam vlast novoj administraciji - dodao je Tramp, navodi se u saopštenju Bele kuće, gde napominje i da borba "tek počinje".

Međutim, ako Senat glasa za opoziv Trampa u procesu koji predstoji, postoji šansa da mu bude zabranjeno da se ponovo kandiduje.

Potpredsednik Majk Pens neće sutra prisustvovati oproštajnom događaju ili žurki Donalda Trampa što je potvrdio kabinet potpredsednika.

Objavljen je njegov raspored i to uključuje samo jedan događaj: inauguraciju Džoa Bajdena i Kamale Haris.

Pens je na Tviteru zahvalio Amerikanciji na "privilegiji da bude potpredsednik u protekle četiri godine".

On je objavio i fotografije nastale tokom svog mandata, ali interesantno je da Tramp nije ni na jednoj od njih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR