Glas Javnosti
posta

TRAMP uskoro izlazi sa listom predloga za reformu policije; liči na demokrate?

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će imati listu predloga za reformu policije koja se može ostvariti kombinacijom izvršnih i zakonodavnih akcija

Neke od njih se poklapaju s predlozima demokrata.

Potencijalne izvršne akcije bile bi preduzete u Ministarstvu pravosuđa, a izvedene u saradnji sa snagama reda i zakona i vođama lokalnih zajednica.

Predstavnik zakonodavstva je senator Tim Skot, a na sastanku s njim se u Beloj kući nalaze i šef predsednikovog kabineta Mark Medouz i stariji savetnik Džared Kušner, kao i policijski savetnik Džerom Smit.

Prioritet će biti stavljen na zaštitu građana, ali ne tako da policiji ruke budu vezane.

Tramp se našao s pripadnicima snaga reda i zakona koji su mu dali predloge za moguće reforme policije.

Na ovaj korak Trampa su naveli događaji nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Četiri policajca optužena su za Flojdovu smrt, koja je bila razlog za proteste širom zemlje, i neposredni razlog za pljačkanje, nasilje i paljenje crkve Svetog Džona u neposrednoj blizini Bele kuće.

Bela kuća je odgovorila i na kritike da bi Tramp trebalo da se javno građanima obrati povodom policijskih reformi tvrdeći da “akcije govore glasnije od svih reči” i da će predsednik radije provesti vreme radeći na predlozima, nego pišući govore.

Predlozi bi trebalo da se nađu na stolu krajem nedelje.

(Izvor: b92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR