Glas Javnosti

TRAMP UPOZORAVA SUNARODNIKE: U Ameriku uvode KOMUNIZAM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp nastavio je da na društvenim mrežama upozorava svoje sunarodnike šta ih sve čeka kada se u Beloj kući promeni administracija.

Ovako počinje komunizam, da li Kongres to zna, napisao je Donald Tramp na Tviteru, osuđujući tu društvenu mrežu zvog obeležavanja pojedinih tvitova.

-Tviter je podivljao sa svojim obeležavanjem, pokušavajući da suzbije čak i istinu. Time samo pokazuje koliko je opasan gušeći slobodu govora. To je veoma opasno za našu zemlju. Da li Kongres zna da ovako počinje komunizam? Ovo je kultura poništavanja u najgorem svetlu. Ukinite paragraf 230, napisao je Tramp.

Tramp je time nastavio svoj rat sa Tviterom i drugim društvenim mrežama, koje obeležavaju ili sankcionišu njegove postove o krađi na američkim predsedničkim izborima.

Tramp je zbog toga zapretio da će se založiti za ukidanje paragrafa 230, koji vlasnike društvenih mreža oslobađa od pravne odgovornosti za ono što korisnici napišu.

​Takođe, ukazao je i da je Tviter deo „kulture poništavanja“ (cancel culture), odnosno ućutkivanja mišljenja drugačijeg od opšteprihvaćenog ili „dopuštenog“.

On je ponovio i da njegove tvrdnje o krađi na američkim predsedničkim izborima „nisu teorije zavere“, ali je i taj tvit obeležen kao sporan.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR