Glas Javnosti

TRAMP U POHODU NA KAMPANJU : Obećao da će napraviti deset futurističkih "gradova slobode" veličine Vašingtona

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Donald Tramp u petak je predložio izgradnju do 10 futurističkih "gradova slobode" na saveznoj zemlji, što je deo plana za koji je predsednički kandidat za 2024. rekao da će "stvoriti novu američku budućnost" u zemlji koja je "izgubila svoju smelost".

U međuvremenu, putnici bi mogli da se kreću letećim automobilima, rekao je Tramp. Rad na razvoju vozila za vertikalno uzletanje i sletanje već je u toku od strane velikih aviokompanija, proizvođača automobila i drugih kompanija, iako se smatra da se to neće ubrzo desiti.

"Želim da osiguram da Amerika, a ne Kina, predvodi ovu revoluciju u vazdušnoj mobilnosti", rekao je Tramp, koji je u novembru najavio svoju treću kandidaturu za predsednika, u četvoro minutnom videu koji detaljno opisuje svoj plan.


Rekao je da će pokrenuti konkurs za iznajmljivanje do 10 "gradova slobode" otprilike veličine Vašingtona, na neizgrađenom saveznom zemljištu.

"Zapravo ćemo ponovo graditi nove gradove u našoj zemlji", rekao je Tramp u videu.

"Ovi gradovi slobode će ponovo otvoriti granice, ponovo razbuktati američku maštu i dati stotinama hiljada mladih ljudi i drugih ljudi, svim vrednim porodicama, novu šansu za vlasništvo nad kućom i, zapravo, američki san", rekao je Tramp prenosi Klix.ba

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR