Glas Javnosti

TRAMP POKREĆE NOVU MEDIJSKU PLATFORMU: Živimo u svetu u kojem talibani imaju ogromno prisustvo na Tviteru!

Svet
Autor: Glas javnosti

Devet meseci nakon što je izbačen sa svetskih vodećih društvenih mreža, zbog navodne uloge u podstrekivanju na nerede na Kapitolu 6. januara, bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da pokreće novu medijsku firmu sa sopstvenom društvenom platformom.

Tramp kaže da pokretanje platforme, pod nazivom TRUTH Social, ima za cilj da stvori rivalstvo velikim tehnološkim kompanijama koje su ga utišale na svojim mrežama i uskratile mu mogućnost za njegov uspon, preneo je AP.

"Živimo u svetu gde talibani imaju veliko prisustvo na Tviteru, ali američki predsednik je utišan. To je neprihvatljivo", naveo je Tramp u saopštenju.

Tramp je zabranjen odnosno suspendovan sa društvenih mreža poput Twittera i Facebooka nakon što je u januaru gomila njegovih pristalica upala u Kapitol SAD.

On i njegovi savetnici od tada su nagovestili da planiraju stvoriti rivalsku web stranicu društvenih medija.

Ranije ove godine pokrenuo je "From the Desk Donald Donald Trump", koji se često nazivao i blogom.

Web stranica je trajno zatvorena nakon manje od mesec od pokretanja. Njegov stariji pomoćnik Džejson Miler (Jason Miller) rekao je da je to "samo pomoć u širim naporima koje imamo i na kojima radimo".

Rana verzija njegovog posljednjeg poduhvata, TRUTH Social, biće otvorena za pozvane goste sledećeg mjeseca, a imat će "celu nacionalnu upotrebu" u prva tri meseca 2022. godine, navodi se u saopćenju TMTG -a.

U neredim na Kapitolu u Vašingtonu 6. januara došlo je do nereda, kada su pristalice Donalda Trampa, buneći se protiv izbornih rezultata, upale u Kongres.

Tada je stradalo pet osoba.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR