Glas Javnosti

Tramp obećao: Zaustaviću sukob u Ukrajini čim postanem predsednik

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je da će, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine, zaustaviti sukob u Ukrajini još pre inauguracije i da će se boriti za potpunu nezavisnost SAD od Kine.

– Moraćemo da dovedemo u red naše gradove i da uradimo mnogo toga, čak i pre nego što uđem u Ovalni kabinet. Ubrzo nakon što pobedimo na predsedničkim izborima, rešiću taj strašni rat između Rusije i Ukrajine – rekao je Tramp tokom obraćanja pristalicama Republikanske stranke na Floridi.
On je ponovio da sebe smatra jedinim predsedničkim kandidatom koji je u stanju da spreči treći svetski rat i uvlačenje Amerike u globalni sukob.
Ranije je Tramp više puta govorio da bi mogao da zaustavi sukob u Ukrajini u roku od 24 sata, nakon što bi porazgovarao sa ruskim i ukrajinskim predsednikom.

Ekonomska nezavisnost od Kine
Tramp je takođe kazao da će, „kada ponovo postane predsednik“, lišiti Kinu statusa zemlje sa najviše povlastica u međusobnoj trgovini.

– Šaljemo im naftu, dajemo im novac… To je suludo. Težiću potpunoj nezavisnosti od Kine. Oni imaju previše moći u našoj zemlji – rekao je bivši američki predsednik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR