Glas Javnosti

Tramp obećao da će ublažiti propise o posedovanju oružja

Svet
Autor: Glas javnosti

Tokom obraćanja američkoj Nacionalnoj streljačkoj asocijaciji bivši i moguće budući predsednik Amerike pozvao je članove tog udruženja da izađu na izbore.

Nekadašnji predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obećao je u govoru u Nacionalnoj streljačkoj asocijaciji (NRA) da će ublažiti propise o posedovanju oružja koje je uveo demokratski predsednik Džozef Bajden.

Tramp je obraćanje hiljadama članova NRA u Dalasu iskoristio da podstakne članove NRA da izađu na novembarske izbore.


"Moramo da nateramo vlasnike oružja da glasaju. Mislim da ste vi buntovna grupa. Budite buntovni i ovaj put glasajte", rekao je Tramp u govoru koji je trajao više od 90 minuta.

NRA je sa entuzijazmom podržala Trampa tokom predsedničke trke 2016. godine i tokom čitave njegove administracije, pozdravljajući to što je imenovao trojicu konzervativnih sudija u Vrhovnom sudu i preduzeo niz koraka koje je tražio uticajni lobi za oružje.

Između ostalog, Tramp je pomogao da prodavnice vatrenog oružja tokom pandemije kovida 19 budu tretirane kao osnovna preduzeća, omogućivši im da ostanu otvorene.

Republikanci se, uz podršku NRA i drugih grupa koje se zalažu za pravo na posedovanje oružja, u velikoj meri protive strožim zakonima o oružju, pozivajući se na pravo na nošenje oružja utvrđeno Drugim amandmanom Ustava SAD, i uprkos brojnim masovnim pucnjavama u zemlji.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR