Glas Javnosti

TRAMP NARIBAO GRAĐANE: "Eto, da ste me pustili, ovog ne bi bilo" (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Uz snimak razrušenog Mineapolisa predsednik SAD "naribao" građane

Protesti u SAD zbog ubistva Džordža Flojda održavaju se gotovo dve nedelje, a mnogi od njih završeni su krvavim sukobima demonstranta i policije, uz suzavac, kamenice, ali i nezaobilazno razbijanje radnji.

Nasilni protesti buknuli su u više desetina američkih gradova, a na udaru su se često našli prodavnice, restorani, kafići, tržni centri, medijske kuće... Narod je palio, razbijao, pljačkao i za sobom ostavljao pustoš.

Upravo je jedan snimak maltene razrušenog kvarta u Mineapolisu američkom predsedniku Donaldu Trampu dao povod da "nariba" građane koji su se žestoko bunili zbog njegove odluke da se vojska, policija i pripadnici Nacionalne garde izvedu na ulice kako bi se razbili protesti.

- Eto, trebalo je da pustite policiju da radi svoj posao i da Nacionalna garda intervenište prvog dana, a ne četvrtog - napisao je Trampa na Tviteru uz snimak.

Da podsetimo, Džordž Flojd je umro tokom hapšenja u Minepolisu pošto je policajac Derek Šovin skoro devet minuta kolenom klečao na njegovom vratu.

Šovin se u ponedeljak prvi put našao pred sudijom, a kaucija za njegovo puštanje na slobodu određena je na 1,25 miliona dolara. Šovin je optužen za ubistvo drugog stepena, ali su optužena i ostala tri policajca za pomaganje u delu.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR