Glas Javnosti

Tramp na korak od predsedničke nominacije

Svet
Autor: Glas javnosti

U danas održanim republikanskim predizborima u Nju Hempširu, politički veteran Donald Tramp i bivša američka ambasadorka pri UN, Niki Hejli, suočavaju se u ključnom glasanju koje bi moglo imati presudan uticaj na trku za predstavnika konzervativaca u Beloj kući.

Hejli je nedavno izrazila zabrinutost zbog Trampovih mentalnih sposobnosti, upozoravajući da bi drugi mandat mogao doneti "haos". Ipak, prema anketama, Hejli se suočava sa značajnim zaostatkom od gotovo 20 procentnih poena u odnosu na Trampa, što ukazuje na to da bi njen put do Belog doma mogao biti ozbiljno ugrožen.


Na poslednjem predizbornom skupu u ruralnoj Lakoniji, Tramp je naglasio svoje liderstvo, tvrdeći da je izbor Hejli jednako izbor gubitnika. S druge strane, Hejli se oslanja na podršku koju može dobiti u Nju Hempširu, gde se očekuje da će imati prijateljskije biračko telo u odnosu na kasnije izbore.

Tramp je nedavno ubedljivo pobedio na republikanskim predizborima u Ajovi, dok je Hejli zauzela daleko treće mesto. Njena sudbina u narednim predizborima može biti neizvesna ukoliko ne postigne pobedu ili ne ostvari tesan poraz u Nju Hempširu.


Optužbe protiv Trampa, uključujući računovodstvenu prevaru, mešanje u izbore i kršenje zakona o špijunaži, podigle su njegov rejting odobravanja. Ipak, pristalice veruju da ove optužbe predstavljaju pokušaj diskreditacije, a Trampova podrška ostaje jaka među određenim segmentima biračkog tela.

Dok su predizborna biračka mesta otvorena širom Nju Hempšira, očekuje se da će rezultati dati jasniju sliku o političkoj dinamici unutar republikanske stranke i putu ka predsedničkoj nominaciji.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR