Glas Javnosti

Tramp dobio ponudu da poseti Tačija u zatvoru: Evo kako je on reagovao

Svet
Autor: Glas javnosti

Ričard Grenel pitao je Trampa da mu se pridruži u poseti Tačiju u zatvoru u Hagu, gde čeka suđenje zbog ratnih zločina

Ričard Grenel, bivši specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine predložio je bivšem predsedniku SAD i kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima Donaldu Trampu da u Hagu poseti optuženika za ratne zločine na KiM, Hašima Tačija, međutim, Tramp nije prihvatio ideju Grenela.

Kako navodi njujorški list, Grenel je pitao Trampa da mu se pridruži u poseti Tačiju u zatvoru u Hagu, gde čeka suđenje zbog ratnih zločina.

Slučaj protiv Tačija vodio je tužilac Džek Smit, koji je nadgledao procesuiranje ratnih zločina u Hagu pre nego što je imenovan za specijalnog tužioca u SAD, gde je podneo krivičnu prijavu protiv Trampa za pokušaj poništavanja izbora u SAD iz novembra 2020. godine.


"Gospodin Tramp nije prihvatio ideju gospodina Grenela. Osoba bliska Tačiju rekla je da je Trampu smešna ideja o bučnoj medijskoj gunguli ispred zatvora u Hagu, pa je odlučio da se fokusira na svoj slučaj", istakao je izvor Njujork tajmsa.

Inače, bivši američki predsednik izjavio je da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove na vrhunskom nivou, za razliku od američkog predsednika Džozefa Bajdena.

On je na predizbornom skupu u Njujorku, pokušavajući da istakne razlike između Bajdena i Si Đipinga, Vladimira Putina, Viktora Orbana i Kim Džong Una, ocenio da su ta četiri lidera "na vrhuncu svoje igre, sviđalo se to vama ili ne", prenosi Vašington post.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR