Glas Javnosti

TRAMP: ČIKAGO JE GORI OD AVGANISTANA

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da gradonačelnici iz Demokratske stranke i administracije Baraka Obama ništa nisu uradili po pitanju borbe protiv kriminala

On je rekao da su takav primer gradovi Detroit i Čikago.

-Čikago je primer, gori je od Avganistana, gori je od...Hondurasa. Imamo gradove koji su gori, u nekim slučajevima — mnogo gori. Pogledajte šta se dešava u Oklandu. Pogledajte šta se događa u Baltimoru...Ti gradovi, kao da živite u paklu- rekao je Tramp.

Tramp je napomenuo da su ti gradovi u rukama demokrata, optuživši Demokratsku stranku da ništa nije učinila da se smanji visoka stopa kriminala.

Iako je poslednjih godina godišnja stopa ubistava u Čikagu u padu, taj grad je i dalje, pored Detroita i Baltimora, jedan od najopasnijih u Americi.

Više od 100 ljudi, uključujući i nekoliko dece, ranjeno je u pucnjavama u Čikagu tokom vikenda, a 15 je ubijeno.

Krajem maja, 18 osoba je ubijeno u Čikagu, što je najveći bilans u poslednjih šest decenija, objavili su lokalni mb92ediji.

Američki predsednik je, takođe, upozorio da će intervenistati u Sijetlu i Vašingtonu, gde su aktivisti uspostavili „autonomne zone“ koje obuhvataju šest blokova u centru grada, ne dozvoljavajući policiji da priđe.

-Ako ne urade nešto sa Sijetlom, mi ćemo-, poručio je Tramp.

U tim oblastima bilo je nekoliko slučajeva pucnjave, a jedan muškarac je ubijen.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR