Glas Javnosti

TRAGIČNA SUDBINA! Anja stradala kao kopilot u padu aviona u Nepalu: Suprug joj poginuo kao pilot 2006.godine

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Anja Khativada koja je kao kopilot stradala u padu putničkog aviona u Nepalu, koji se dogodio u nedelju izgubila je supruga takođe u avionskoj nesreći koja se dogodila 2006. godine, piše BBC.

Khativada je bila kopilotk aviona kompanije Yeti Airlines kada je pao u klisuru blizu turističkog grada Pokhare, a poginuli su svi putnici i članovi posade. To je ujedno i najteža avionska nesreća u Nepalu u proteklih 30 godina.

Njen suprug Dipak Pokhrel je takođe poginuo kao kopilot aviona Yeti Airlinesa 2006. godine, a upravo se zbog njega Anju odlučila za karijeru u avijaciji. Tuga za suprugom te težak život samohrane majke bili su joj dodatni motiv.

"Bila je odlučna žena koja se borila za svoje snove, kao i za ispunjenje snova svog supruga", rekao je jedan od članova njene porodice.

Dipak je bio u kokpitu aviona Twin Otter koji je transportovao pirinač i hranu u zapadni grad Jumlu kada se srušio i izgoreo u junu 2006. godine, a tada je poginulo devet osoba. Četiri godine kasnije je Anju bila na putu da postane pilot i uspela da prevaziđe brojne prepreke kako bi se obučavala u SAD-u. Posle završenog školovanja je počela raditi za Jeti Airlines.

U karijeri je skupila gotovo 6.400 sati leta. Uživala je u svom poslu, a s vremenom se drugi put udala i dobila drugo dete.

Nova avionska nesreća je pokrenula rasprave o bezebdnosti aviosaobraćaja u Nepalu jer su stotine ljudi poginule u proteklim decenijama. Mnogi kao uzrok izdvajajaju nekoliko faktora među kojima su nepredvidljivo vreme, poteškoće u navigaciji i zastareli avioni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR