Glas Javnosti

TRAGEDIJA U POLJSKOJ: Troje mrtvih u prevrtanju drvenog turističkog brodića,stradala i trudnica

Svet
Autor: Glas javnosti

Tri osobe su smrtno stradale nakon što se drveni turistički brodić prevrnuo u poljskom gradu Gdanjsk, a zvaničnici su rekli da je do toga najverovatnije došlo zbog velikih talasa koji su nastali jer je pokraj njega prošao tegljač, javio je u nedelju BBC.

Četrnaest ljudi, među kojima i dvoje članova posade, nalazilo se na brodu Galar Gdanski kada se u subotu prevrnuo na reci Motlavi.

Državna vatrogasna služba saopštila je da su preminule osobe u najkraćem roku bile izvučene iz vode i da ih je pokušana reanimacija.


Šezdesetogodišnji muškarac proglašen je mrtvim na mestu nesreće, a još dve osobe umrle su kasnije u bolnici u kojima im je pružena lekarska pomoć. Lokalni mediji pišu da je jedna od žrtava bila trudnica.

Gradonačelnica Gdanjska Aleksandra Dulkievic incident je nazvala velikom tragedijom. Rekla je da će se pokušati da se uzroci strašne nesreće razjasne u najkraćem roku i dodala da je svim preživelima pružena stručna medicinska i psihološka podrška, prenosi portal Kurir.


Galar Gdanski, drveni brod, dugačak oko devet metara, može da primi do 12 putnika i dva člana posade. Reč je o replici poljskog brodića kakav je bio popularan u 18. veku, a koristio se za prevoz robe niz reku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR