Glas Javnosti

TRAGEDIJA U BELGIJI: Devojčica izvršila SAMOUBISTVO nakon grupnog SILOVANJA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Pet tinejdžera, od kojih su trojica maloletna lica, a dvojica starosti 18 i 19 godina, uhapšeno je u Belgiji zbog navodnog grupnog silovanja devojčice (14), koja je nedelju dana kasnije izvršila samoubistvo.

Tinejdžeri su  uhapšeni i uskoro bi trebalo da se pojave pred sudom. Tužilaštvo je potvrdilo da se protiv njih vodi istraga zbog „dela koja su se dogodila neposredno pre smrti žrtve“.

Žrtva, devojčica (14),  izvršila je samoubistvo samo četiri dana nakon silovanja. Slike samog napada podeljene su na jednoj društvenoj mreži, prenose belgijski mediji. 

 

Prema izveštajima medija, devojčica je 15. maja dogovorila susret sa muškim prijateljem na groblju u Gentu. On je, međutim, stigao sa još četiri „prijatelja“ i napao žrtvu. Slika napada su postavljene na društvene mreže od strane jednog napadača.

-Te slike su bile poslednja slamka.. čitav njen svet se srušio, rekao je otac nesrećne devojčice dnevnom listu u Belgiji.

Gradonačelnik rodnog grada porodice, koji je poznavao žrtvu, govorio je o šoku zbog ovog slučaja:

 

-Ne mislite da ovako nešto može da se desi u vašoj blizini.

Slučaj je doveo do snažnog odgovora belgijskih političara, a državna sekretarka za rodnu ravnopravnost Sara Šilc se zaklela da će preduzeti mere koje će sprečiti deljenje seksualnog nasilja na društvenim mrežama.

 

-Distribucija ovakvih slika na društvenim mrežama nije samo nepodnošljiva, već i nelegalna. Ovo jednostavno ne bi trebalo biti moguće, poručila je Šilc i dodala da će se njen tim sastati sa predstavnicima kompanija društvenih mreža, kako bi razgovarali o novoj politici privatnosti na mrežama.

Belgijski ministar pravde pozvao je  sve žrtve da prijave nasilje i tako stanu na put ovakvom ponašanju.

-Užasno, nemam reči, poručio je minitar. 

Nažalost, ovo nije izolovan slučaj, kako u Belgiji, tako i u ostatku sveta.

Svake godine u ovoj zemlji se prijavi oko 200 grupnih silovanja, a pretpostavlja se da je taj broj daleko veći, jer mnoge žrtve nisu smogle snage da prijave nasilje.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR