Glas Javnosti

TikTok planira otkaze na globalnom nivou

Svet
Autor: Glas javnosti

Za hiljade radnika u marketingu i korisnčkoj podršci.

TikTok planira da otpusti veliki deo svojih operacija i marketinške radne snage, rekli su trenutni zaposleni upoznati sa planovima. Očekuje se da će globalna otpuštanja pogoditi timove koji se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom.

Trenutni TikTok-ov tim za globalne korisničke operacije biće uklonjen kao deo tog poteza, a preostali zaposleni će biti raspoređeni među timovima kompanije za poverenje i bezbednost, marketing, sadržaj i proizvode. Vest o otpuštanjima prvi je objavio The Information). TikTok nije odgovorio na zahtev za komentar. 

Neki zaposleni u TikTok-u su obavešteni o planovima za otpuštanje u utorak uveče, nakon izveštaja Informejšna, kada su Adam Preser, šef operacija kompanije, i glavni direktor za brend i komunikacije Zenia Muča, poslali poruku pogođenim timovima, rekli su ljudi upoznati sa situacijom.


Otpuštanja su bila u pripremi već neko vreme, možda skoro godinu dana, ali nedavni obrt ljudstva u TikTok timovima za marketing, poverenje i bezbednost i operacije doveo je do kašnjenja, rekao je jedan od zaposlenih za CNN.

Otpuštanja nisu povezana sa pravnim i političkim previranjima sa kojima se kompanija suočava u Sjedinjenim Državama koja bi se mogla završiti potencijalnom zabranom aplikacije TikTok širom zemlje, dodala je osoba upućena u situaciju.

Nejasno je koliko bi zaposlenih u TikToku moglo da ostane bez posla. Platforma Informejšn je objavila da bi „veliki procenat“ od oko 1.000 zaposlenih koji rade u timovima koji su pogođeni mogao biti otpušten. U 2023. godini, TikTok je otkrio da ima 7.000 zaposlenih samo u Sjedinjenim Državama.

Glas javnost/B10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR