Glas Javnosti

Tibetanski duhovni vođa proslavio 86. rođendan! Uputio snažnu poruku i izrazio zahvalnost! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama obeležio je danas 86 godina života i tom prilikom se zahvalio svojim pristalicama, a Indiji, u kojoj živi od 1959. godine izrazio je zahvalnost

- Želim da izrazim duboku zahvalnost svim svojim prijateljima koji su mi zaista ukazali ljubav, poštovanje i poverenje - rekao je Dalaj Lama u video poruci i naglasio da je njegova misija da služi čovečanstvu, prenosi Glas Amerike.

- Otkako sam postao izbeglica i nastanio se u Indiji, u toj zemlji sam u potpunosti iskoristio slobodu i verski sklad - rekao je Dalaj Lama i izrazio duboko poštovanje prema indijskim sekularnim vrednostima - iskrenosti, saosećanju i nenasilju.

Kina ne priznaje vladu Tibeta u egzilu i optužuje Dalaj Lamu da pokušava da odvoji Tibet od Kine, pa je nakon neuspelog ustanka protiv kineske vladavine 1959. godine Dalaj Lama proglasio grad Darmsala za svoje sedište.

Tibetanski duhovni vođa poriče da je separatista i ukazuje da se zalaže za suštinsku autonomiju i zaštitu tibetanske budističke kulture.

Danas je u Centralnoj tibetanskoj administraciji održana mala proslava kojoj su prisustvovali vladini zvaničnici tokom koje je emitovana video poruka Dalaj Lame i prikazana predstava Tibetanskog instituta za scenske umetnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR