Glas Javnosti

Teško ćemo do girosa: Grčka sporo ublažava mere

Svet
Autor: Глас јавности

Kako će izgledati turistička sezona možda najbolje doneti zaključak na osnovu onih mera koje supreduzete i saopštene pre 24 sata od strane grčkog premijera.

Grčka je zbog epidemije zaključana od 23. marta. Rigorozne mere su nesumnjivo dale rezultate u borbi s koronom, ali su zaustavile turističku industriju, koja grčkoj ekonomiji doprinosi sa 21 odsto.

- Grčka želi da dočeka turiste ovog leta, ali uz određene mere predostrožnosti - izjavio je ministar turizma Hari Teokaris, a srpski ambasador u Grčkoj Dušan Spasojević poručio je da će ova zemlja relaksirati mere veoma sporo, fazu po fazu.
- Kako će izgledati turistička sezona možda najbolje doneti zaključak na osnovu onih mera koje su preduzete i saopštene pre 24 sata od strane grčkog premijera koje govore da će se veoma oprezno u narednih mesec do dva i postepeno popuštati ova najstroža zabrana kretanja koja je ovde uvedena 23. marta - rekao je on.

Na pitanje ko će moći da uđe u zemlju i pod kojim uslovima, Spasojević je rekao da za sada zvanično još nema govora o otvaranju granica.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR