Glas Javnosti

TEŠKI MIROVNI PREGOVORI U ISTANBULU Rusija: SAD i njihovi saveznici započeli masovnu sajber operaciju

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi dijalog ukrajinskih i ruskih pregovarača održaće se danas u Istanbulu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da bi Ukrajina mogla da proglasi neutralnost i potencijalno prihvati kompromis o spornim oblastima na istoku zemlje.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su "SAD i njihovi saveznici započeli masovnu sajber operaciju" protiv Rusije i upozoravaju na "teške posledice" po one koji su umešani.


foto:Fonet
- Ključno pitanje sporazuma u pregovorima su međunarodne bezbednosne garancije za Ukrajinu, sa njim možemo da okončamo rat onako kako je Ukrajini potrebno. Drugo pitanje je prekid vatre radi rešavanja humanitarnih problema - navela je ukrajinska strana.




foto: Fonet 
- Bezuslovne bezbednosne garancije za Ukrajinu, prekid vatre, efikasne odluke o humanitarnim koridorima i humanitarnim konvojima, poštovanje pravila i običaja ratovanja od strane strana. Teški mirovni pregovori za našu zemlju - napisao je na Tviteru Mihailo Podolak, član delegacije Ukrajine koja danas sa ruskom stranom pregovara u Istanbulu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR