Glas Javnosti

TREĆI JE SVETSKI RAT, PREDSTOJI NAM BORBA: Poručuje Mitropolit Tihon

Svet
Autor: Глас јавности

Ispovednik Vladimira Putina pozvao vernike da ne posećuju svetinju

Mitropolit Pskovski i Porhovski Tihon (Ševkunov) nazvao je pandemiju COVID-19 trećim svetskim ratom u kojem se celo čovečanstvo bori protiv jednog neprijatelja - virusa korone.
„Nakon 75 godina ponovo je rat – svetski rat. Nimalo ne preuveličavam, ne vršim pritisak na vas nekom posebnom brigom, strahom. To je zaista tako: rat između čovečanstva i tog zla koji je ušao u ljudski rod i protiv kojeg nam . A nekima: lekarima, ljudima koji se brinu za bezbednost, a možda i nama, prostim ljudima – baš kao našim dedovima i ocima za vreme rata , rekao je mitropolit za vreme propovedi.
Mitropolit Tihon je pozvao vernike da ne posećuju Pskovsko-Pečerski manastir u Pečorama koji se smatra jednim od najstarijim u Rusiji. On se nije zatvarao ni za vreme Drugog svetskog rata.

„Zašto? Kako? Zar se u manastiru može zaraziti? Omladina koja nosi ovaj virus, ne osećajući simptome, dolazi iz Moskve, Sant Peterburga u naše bratstvo, stoje pored baka, kašlju, jednostavno dišu. I na malom rastojanju se čovek jednostavno zarazi“, objasnio je mitropolit.

Mitropolit Tihon se nezvanično smatra duhovnikom predsednika Rusije Vladimira Putina, mada to nikad nije potvrdio. On je i autor knjige „Nesveti a sveti“.

Podsetimo, u Rusiji je prema poslednjim podacima zaraženo koronom 2.337 osoba, dok se više od 120 izlečilo. 

(Izvor: Sputnik)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR