Glas Javnosti

TALIBALI U PREDSEDNIČKOJ PALATI U AVGANISTANU: Skinuli zastavu i čekaju proglašenje Islamskog emirata! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Militantni islamistički pokret Talibani ušli su u predsedničku palatu u Kabulu gde se očekuje da će uskoro zvanično proglasiti Islamski emirat Avganistan.

Naime, talibani su posle odlaska bivšeg predsednika Ašrafa Ganija u egzil, pošto je prethodno jelte podneo ostavku da bi izbegao krvoproliće i da mu odseku glavu odlučili to dostojno da proslave.

Prvo su prethodno odbili bilo kakav Savet za razgovor sa talibanima, a koji su činili bivši funkcioneri, ratni lideri Alijanse 7 koji su na krilima strateških bombardera B-52 došli na vlast. Oni su se naime, nadali da će biti formirano neko prelazno telo.

Kada su njih najurili, ušli u predsednički palatu, malo su prošetali kroz Gabnijev kabinet i u svom maniru se slikali da ovekoveče veličanstveni trenutak kad su posle 20 godina rata i pobede nad vojskom SAD i NATO osvojili vlast.

Zatim su poskidali znamenje bivše države koja će ostati umapćena pod nazivom Islamska republika Avganistan i okačili svoju belu zastavu.

Naravno uz sve TV prenos da narod vidi kako nastaje nova država i nastaje novo doba u Avganistanu, sa čime nije oduševljeno hiljade Avganistanaca koji pokušavaju da pobegnu ili su pobegli iz države od talibanskog terora.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR