Glas Javnosti

TAKSISTU OBESILI O DRVO! Devojčica (15) ga optužila za SILOVANJE, pa pozvala braću da ga ubiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Četiri tinejdžera, od kojih su trojica braća, i petnaestogodišnja devojčica osuđeni su na švedskom sudu za ubistvo muškarca kojeg je optužila za silovanje.

Žrtva, taksista, pronađen je obešen u prirodnom rezervatu Enkoping u centralnoj Švedskoj u martu.

Sud u Upsali je naveo da je on tamo namamljen obećanjem seksualnih usluga zbog ranijih navoda u vezi sa devojkom. Tada su ga savladali i njegovo telo nije pronađeno punih nedelju dana, naveo je sud.


Najstariji od trojice braće, koji je u vreme ubistva imao 18 godina, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Ostali optuženi, svi maloletni u vreme incidenta, osuđeni su na tri do četiri godine zatvora u zavodu za mlade prestupnike.

Tri brata proglašena su krivima za ubistvo. Međutim, utvrđeno je da devojčica i njen dečko, koji su imali 15 godina kada se ubistvo dogodilo, nisu bili na licu mesta i osuđeni su za pomaganje i podržavanje ubistva.


Telo taksiste pronađeno je obešeno o drvo. Sud je zaključio da su ubice pokušale da prikažu smrt kao samoubistvo. Iako je svih pet tinejdžera negiralo umešanost, sud ih je osudio na osnovu posrednih dokaza koje su izneli tužioci.

Poruke koje su razmenjivali tinejdžeri tužilaštvo je predstavilo kao dokaz da je reč o ubistvu sa predumišljajem.
 


20. marta, četiri dana pre nego što je žrtva nestala, devojka je napisala prijateljici: „Moja braća će se sastati sa mojim silovateljem“.

Jedan od braće je napisao: "Trebalo bi da uradimo to u petak (dan ubistva)", na šta je drugi brat odgovorio: "U redu." Nakon ubistva, jedan od braće je sa žrtvinog mobilnog telefona prebacio novac sa njegov bankovni račun.


Devojka je negirala da je znala da su braća nameravala da ubiju čoveka, rekavši da je samo mislila da će ga prebiti. Ali Lars Holmgard, predsednik Okružnog suda u Upsali, presudio je da su braća planirala ubistvo čoveka barem od trenutka kada su kupili konopac koje je pronađeno na licu mestva.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR