Glas Javnosti

TAJANSTVENO PISMO I PRVI KORACI U BELOJ KUĆI: Bajden doneo NOVE ODLUKE kao PREDSEDNIK, pa pokazao IZNENAĐENJE od Trampa (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi predsednik SAD Džo Bajden dobio je od svog prethodnika, Donalda Trampa, niz novih obaveza kao i specijalno pismo koji su ga čekali spremni već prvog dana mandata.

Američki predsednik Džo Bajden tokom prvog dana predsedničkog mandata doneo je niz izvršnih odluka. To su obavezno nošenje maski u celoj državi u federalnim ustanovama i organizacijama, povratak SAD Pariskom klimatskom dogovoru.

Bajden je uveo obavezu nošenja maski u borbi protiv virusa korona u narednih 100 dana u svim federalnim zgradama, kao i obavezno fizičko distanciranje. On ne može tu obavezu da propiše saveznim državama, ali će se ona odnositi na svu federalnu imovinu, uključujući i putovanja na federalnom nivou.

​Takođe, naložio je federalnim ustanovama da ispitaju primenu rasne jednakosti.

Bajden je oduzeo i ključnu dozvolu za naftovod "Kejston" koji vodi iz Kanade do SAD i dug je 1.200 milja. Taj naftovod je na udaru ekologa, pogotovo što prenosi naftu dobijenu iz uljnih škriljaca. Zbog toga je reagovao i kanadski premijer Džastin Trudo, koji je naveo da je razočaran takvom odlukom.

Kako je najavljeno, Bajden će zaustaviti i gradnju zida na granici sa Meksikom, vratiti SAD u Svetsku zdravstvenu organizaciju, omogućiti nove pakete ekonomske pomoći i olakšica zbog pandemije, ukinuti zabranu ulaska iz više islamskih zemalja.

Novi američki predsednik odlučio je da vrati SAD u Pariski klimatski dogovor, iz kog je Tramp izašao, prenose američki mediji.

Bajdena , koji je ušao sa suprugom u Belu kuću, je na Ovalnom stolu dočekalo i Trampovo pismo za kraj. On je rekao da mu je Tramp ostavio "veoma velikodušno pismo" pre nego što je napustio Belu kuću, preneli su američki mediji. Novi predsednik dodao je da neće otkriti sadržinu pisma pre nego što bude razgovarao sa Trampom, jer se radi o "privatnom pismu".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR