Glas Javnosti

TAČNO JE! Stigla najzvaničnija potvrda iz kabineta gradonačelnice: Srbi u Čikagu će VIDOVDAN slaviti kao nacionalni praznik! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Vest koja je jutros objavljena, da je gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut proglasila srpski nacionalni praznik Vidovdan (28.jun) zvaničnim praznikom grada Čikaga, izazvala je mnogo reakcija i celodnevne polemike među Srbima širom sveta ali i u matici

Među brojnim pozitivnim komentarima na društvenim mrežama i u medijima našla se, na žalost, i jedna negativna insinuacija – da je vest o proglašenju Vidovdana za praznik Čikaga , zapravo, "Fake News" odnosno lažna vest, piše portal Serbian Times

Da stvar bude gora, ona je potekla od novinara, Srbina, dopisnika BBC iz Beograda, a dalje su je, u neznanju, preneli još neki mediji iz matice. U želji da potvrdimo ovu sjajnu vest, koja je jutros obradovala sve nas u Čikagu i celoj Americi, ali i sprečimo dalje širenje dezinformacija, pozvali smo kabinet gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut, gde smo dobili sledeći odgovor:

–Da, istina je, proglas koji je objavljen je autentičan, kao i potpis naše gradonačelnice. Od današnjeg dana srpski Vidovdan je na listi zvaničnih praznika Čikaga, što je priznanje za veliki doprinos koji su Srbi imali na život i razvoj ovog grada u poslednjih tri veka, potvrdila nam je u razgovoru lična asistentkinja Lori Lajtfut.

Proglas je, inače, pre nekoliko minuta objavljen i na zvaničnom Tviter profilu grada Čikaga…

Valja ovom prilikom istaći da veliku zahvalnost za ovo priznanje srpska zajednica duguje Martini Hone Tomašević, predsednici gradske vlade Čikaga, koja je u velikoj meri doprinela da se ovo desi.

(Glas javnosti/Serbian Times)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR