Glas Javnosti

SVI ĆE BITI UNIŠTENI! Rečeno im je, to je bila poslednja ponuda

Svet
Autor: Glas javnosti

Specijalna vojna operacija u Ukrajini se nastavlja. Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno rekao da se ona odvija po planu.

Ukrajinska strana često menja stav kada je reč o pitanjima koja su već dogovorena na mirovnim pregovorima, izjavio je danas portparol Dmitrij Peskov.

Prema podacima ruskog ministarstva odbrane, 1.035 stranih plaćenika je “uništeno”, dok je nekoliko hiljada njih ostalo i bori se na strani Volodimira Zelenskog. Takođe, 400 stranih boraca je u Mairiupolju gde nacionalisti i neonacistički borci odbijaju da se predaju.


Prema objavljenim podacima, najviše stranih boraca koji ratuju u Ukrajini je iz Poljske i to njih 1.717, dok je oko 1.500 došlo iz SAD, Kanade i Rumunije. Oko 300 je došlo iz Velike Britanije i Gruzije, dok je 193 stiglo s teritorije Sirije koja je pod kontrolom Turske.

"Većina dolazi iz evropskih zemalja, kao i iz Kanade”, rekao je ruski general koji je dodao da je ruska vojska presrela njihovu komunikaciju koja se odvijala na šest različitih jezika.

Takođe, ruski general navodi i da je vojska Rusije ponudila svim stranim plaćenicima koji se bore u okolini železare Azovstal da polože oružje i da se predaju kao i da je to bila poslednja ponuda. “Rečeno im je da im je život zagarantovan, ako se predaju” dodao je Konašenkov.

“Ali, ni jedna takva predaja nije zabeležena, a pucnjava oko Azovstala se i dalje čuje. U slučaju daljeg otpora, svi će biti uništeni”, zaključio je on, a prenosi Raša tudej.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR