Glas Javnosti

SVETSKA EKSKLUZIVA! GLAS SAZNAJE: Ilon Mask je SRBIN, poreklom iz Republike Srpske, pradeda mu bio ČETNIK (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Najbogatiji čovek na svetu milijader Ilon Mask je poreklom iz Republike Srpske, saznaje Glas javnosti.

To za Glas tvrdi žena (ime i prezime poznato redakciji) čiji je pradeda bio sa dedom Ilona Maska u četnicima. Međutim njen pradeda je prešao u komuniste i tu se razdvojio njegov životni put sa putem Ilonovog pradede. 

- Pradeda Ilona Maska se prezivao Masković, bio je četnik koji je prebegao u Australiju. Potom je otišao u Južnoafričku republiku gde se rodio Ilon. Sestra mu je udata za izvesnog Srbina pravoslavca koji se zove Filip Damjanović. Žive u Los Anđelesu i slave pravoslavnu slavu, a predstavljaju se kao Srbi pravoslavci, tvrdi izvor Glasa. 

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask nikada nije krio da je veliki obožavalac Nikole Tesle, a na Tviteru je svojevremeno komentrisao vest o porastu prodaje Teslinih automobila u Hrvatskoj kada je apostrofirao srpsko poreklo najvećeg uma nauke. 
Između ostalog, u večitu raspravu porekla Nikole Tesle - da li je Srbin ili Hrvat (iako je neosporno milion puta dokazano da je Srbin), uključio se Ilon Mask i tvitom zapalio mreže, a i izgleda zapušio usta Hrvatima!

- Nikola Tesla je rođen u Hrvatskoj od srpskih roditelja, napisao je Mask na Tviteru.



Najpoznatiji svetski milijarder redovno prati dešavanja vezana za ovo podneblje pa je prošle godine na Tviteru podržao Pantu Petrovića iz Pirota koji živi u pećini i koji je nakon prve primljene vakcine protiv korona virusa pozvao na vakcinaciju. 

Njegov potez privukao je pažnju Elona Maska, koji je na Tviteru objavio vest da je „srpski pećinski čovek vakcinisan protiv korona virusa“.
mask1 

U zvaničnoj biografiji čoveka čije se bogatstvo procenjuje na oko 230 milijarde dolara piše da je rođen 1971. i  da je odrastao u Pretoriji u Južnoafričkoj Republici što govori u prilog tačnosti tvrdnje našeg izvora.
Preselio se u Kanadu kad je imao 17 godina, kako bi se školovao na Univerzitetu Kvins u Kingstonu.
Dve godine kasnije, prebačen je na Univerzitet Pensilvanije, gde je diplomirao ekonomiju u Varton školi i fiziku na Fakultetu za umetnost i nauku.

Godine 1995. započeo je doktorske studije iz primenjene fizike i nauka o materijalima na Univerzitetu Stanford, ali je odustao nakon dva dana kako bi započeo preduzetničku karijeru. Kasnije je osnovao softversku kompaniju Zip2, koju je 1999. godine kupio Compaq za 340 miliona dolara.
Mask je tada osnovao X.com, internet banku, koja je spojena sa Confinity 2000. godine, a kasnije te godine je postala Pejpal.

 
Ibej je kupio Pejpal u oktobru 2002. godine za 1,5 milijardi dolara.
Maja 2002. godine, Mask je osnovao aeronautičku kompaniju Spejs eks, čiji je direktor i glavni dizajner. Pomogao je u finansiranju kompanije Tesla motors, proizvođača električnih vozila i solarnih panela, a 2003. godine postao je njen direktor i arhitekta proizvoda. Inspirisao je stvaranje SolarCity-a 2006. godine.
Mask je 2015. godine suosnovao OpenAI, neprofitnu istraživačku kompaniju koja ima za cilj promovisanje prijateljske veštačke inteligencije.

Jula 2016. godine, suosnovao je Neuralink, neurotehnološku kompaniju fokusiranu na razvoj interfejsa između mozga i računara, i njen je glavni izvršni direktor.
Decembra 2016. godine, Mask je osnovao The Boring Company, kompaniju za izgradnju infrastrukture i tunela.

Osim ovih poslova, osmislio je super-brzi transportni sistem poznat pod nazivom Hajperlup, a predložio je vertikalno uzletanje i sletanje supersoničnih aviona sa električnim propulzijama ventilatora, poznatim kao Maskov električni mlaz.

Mask je izjavio da je njegova vizija da promeni svet i čovečanstvo smanjivanjem globalnog zagrevanja, korišćenjem održive energije  i smanjivanje rizika „ljudskog istrebljenja” kolonizacijom Marsa.
Na svetskoj rang-listi milijardera, Ilon Mask nije samo najbogatija osoba na svetu, već njegovo bogatstvo sada vredi koliko i sve ono što poseduju Bil Gejts i Voren Bafet zajedno.


Neto bogatstvo izvršnog direktora kompanije "Tesla" i "Spejs eksa", pedesetogodišnjeg Maska, od petka ujutru iznosi 230 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

BONUS VIDEO: DR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ: U TOKU JE HRONIČNO TROVANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR