Glas Javnosti

SVET ZABRINUT, KREMLJ UPOZORAVA: Embargo na rusku naftu će ozbiljno pogoršati energetsku ravnotežu u Evropi

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da će odluka o uvođenju embarga na isporuku ruske nafte ozbiljno pogoršati energetsku ravnotežu u Evropi, dok će Amerikanci ostati sovji na svome.

- Zaista, koliko nam je poznato, ova tema embarga na isporuku nafte se aktivno razmatra. To je veoma teška tema, jer bi taj embargo veoma ozbiljno uticao na svetsko tržište nafte. Veoma ozbiljno će uticati i na pogoršanje energetske ravnoteže na evropskom kontinentu. Amerikanci će istovremeno ostati svoji na svome. To je očigledno. Samim tim, biće im mnogo bolje, nego Evropljanima kojima će to teško pasti. Sigurno je da bi se takva odluka odrazila na sve, izjavio je Peskov, odgovarajući na pitanje, koliko je realno uvođenje takovg embarga i koje mere je Rusija spremna da preduzme u tom pogledu - istakao je Peskov, a prenosi Sputnjik.


Mediji  prenose da zemlje EU rade na petom paketu sankcija protiv Rusije, a takođe razmatraju mogućnost uvođenja naftnog embarga prema Moskvi.

Zapadne zemlje uvele su Rusiji obimne sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, mnoge velike kompanije saopštile su da obustavljaju ili prekidaju delatnost u Rusiji. Kremlj je priznao da su ograničenja „veoma ozbiljna“, ali da su se vlasti za njih unapred pripremale.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR