Glas Javnosti

SVET U SUZAMA ZBOG PREMINULOG DEČAKA RAJANA: Dirljivi murali osvanuli u mnogim zemljama (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U Maroku i drugim zemljama osvanuli su murali i druga umetnička dela u znak sećanja na malog Rajana (5), koji je preminuo nakon što je skoro pet dana bio zarobljen u bunaru.

Tako su u Kazablanki mladi iz Haja Hasanija izabrali fasadu zgrade koja se nalazi u Derb Al Huriji za crno-belu fresku, odajući poslednju počast dečaku, čija je smrt izazvala talas emocija u Maroku, kao u inostranstvu.

Još jedan mural, kojim je odata počast dečaku, osvanuo je u Egiptu.

Pre nego što se drama koju je pratio ceo svet završila tragično, murali su osvanuli i u Siriji i Omanu, moleći se da dete izađe živo i zdravo iz bunara.


Mural posvećen malom Rajanu u Idlibu u Siriji napravila su deca na zidu uništene kuće.

Pored slike dečaka nalazi se rečenica kojom se poziva Bog da spasi Rajana, "kao što je uradio sa prorokom Josifom".

U selu Harmoul u Omanu umetnik Abdul Majed Al Mamari takođe je naslikao mural koji svedoči o "solidarnosti naroda Omana sa narodom Maroka, usred njihovih molitava Svemogućem da zaštiti malog Rajana".

Narod Maroka, ali i ceo svet, danima je pratio dramu koja se odvijala u jednom selu u Maroku. Rajan je u utorak uveče upao u bunar dubok 32 metra, a spasioci su danima kopali da bi došli do njega.


Mališan je danas sahranjen u Maroku, u blizini svog rodnog sela, a prethodno je njegovo telo dopremljeno helikopterom, a potom i uz policijsku pratnju odneto do groblja.

BONUS VIDEO: Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR