Glas Javnosti

SVE ZBOG UKRAJINE: Rusi uklanjaju filmove o Hariju Poteru iz onlajn bioskopa

Svet
Autor: Glas javnosti

Filmovi o čarobnjaku Hariju Poteru biće uklonjeni iz biblioteka ruskih onlajn bioskopa Amediateka i Kinopoisk, javlja TASS.

Pres služba Amediateke, koja poseduje prava na franšizu iz filmskog studija Warner Bros, izvestila je da se termin prava na licenciranje "završava po planu 31. januara".
U onlajn bioskopu Kinopoisk u odeljcima o filmovima franšiza Hari Poter i Fantastične zveri postojale su fusnote da su filmovi dostupni do 31. januara. Kinopoisk je rekao za TASS da je pristup filmovima obezbedio Amediateka, prenosi portal Ekapija.

Posle ruske invazije na Ukrajinu, najveće filmske kompanije Walt Disney, Warner Bros, Sony Pictures i Universal Pictures zatvorile su svoje kancelarije u Rusiji i prestale da prodaju dozvole za nove filmove.
Ruski onlajn servisi naveli su da odluke kompanije neće uticati na arhivske filmove, ali su u avgustu 2022. stari filmovi i TV serije počeli da nestaju iz biblioteka ruskih onlajn bioskopa.
U aprilu 2022. ruske elektronske biblioteke LitRes i MyBook povukle su se iz prodaje elektronskih verzija knjiga o Hariju Poteru na zahtev nosioca autorskih prava. Istovremeno, nastavljena je prodaja knjiga, saopštila je izdavačka grupa Azbuka-Atikus.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR