Glas Javnosti

SVE VEĆ SPREMNO! Kraljica Elizabeta ima pripremljen govor ako izbije treći svetski rat

Svet
Autor: Glas javnosti

Otkako je izbio rat u Ukrajini, celi svet je u stanju pripravnosti zbog potencijalnog proširenja sukoba.

Kraljica Elizabeta II ima veliki broj pripremljenih govora za velike događaje, što podrazumeva i onaj koji će održati ukoliko dođe do trećeg svetskog rata.

Govor je izvorno napisan 1983. godine, za vreme vrhunca Hladnog rata, a javno je objavljen 2013. godine pod 30-godišnjom vladavinom Nacionalnog arhiva.


Određeni delovi govora su zastareli, ali se smatra da će njegova suština biti korištena ako dođe do novog rata. Tekst govora, koji je objavio BBC, prenosimo u celosti:

- Nikada nisam zaboravila tugu koju sam osećala dok sam tog kobnog dana 1939. godine slušala svog oca (George VI) kako govori da je počeo Drugi svetski rat. Nisam ni slutila da ću jednog dana i ja morati kazati isto. Međutim, kakvi god užasi nas čekali, sve ono što nam je pomoglo da sačuvamo našu slobodu već dva puta tokom ovog stoleća, će nam ponovo pomoći da preživimo.

Svi znamo da se sada suočavamo s opasnostima većim nego što su ikada bile. Neprijatelj nije vojnik s puškom niti avijatičar koji leti iznad naših gradova i sela, već zloupotrebljena tehnologija, koja ima smrtonosnu moć.

Stoga je moja poruka vama jednostavna. Pomozite onima koji ne mogu sami sebi pomoći, budite uteha usamljenima i beskućnicima. Neka vaša porodica pruži nadu onima kojima je ona potrebna. Dok se zajedno borimo protiv zla, pomolimo se za našu zemlju i ljude dobre volje, gdegod bili. Bog vas blagoslovio."

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vendolina u 04.05.2022 15:33:19 h
     0 
Toliko sam potrešena patetičnim textom da sam počela istovremeno da plačem i da piškim od potrisanja. Evo naplakala sam 5l suza i ispiškila 10l kvalitetnog urina.