Glas Javnosti

'SUPERSUBOTA' U ENGLESKOJ: Ponovo rade pabovi, a prognoze su da će se popiti 8,5 MILIONA LITIRA PIVA!

Svet
Autor: Glas Javnosti

U Engleskoj od danas ponovo rade pabovi, restorani i firzerski saloni, prvi put posle tri meseca dok se život polako vraća u normalu. Pabovi su otvoreni od jutros u 6.00 časova, a mediji su današnji dan nazvali "supersubota". Neki frizerski saloni otvorili su vrata u ponoć.

Prema novim propisima, moguće je sastajanje više ljudi u zatvorenom, ali uz održavanje propisane distance. Dozvoljeno je i sastajanje tokom noći.

Jedan britanski list prognozira da će se danas u Britaniji popiti oko 8,5 miliona litara piva, a veruje se da će posetioce možda jedino loše vreme sprečiti da odu u pab.

Policija je saopštila da je apsolutno spremna za otvaranje pabova, a bolnice su upozorene da se pripreme za vikend jednak novogodišnjem.

Premijer Boris Džonson pozvao je ljude da budu odgovorni i da poštuju mere socijalne distance jer i dalje postoji opasnost od novog talasa epidemije. Džonson je istakao i značaj podrške privredi.

-Uspeh tih firmi, egzistencija onih koji od toga žive i na kraju ekonomsko zdravlje cele zemlje zavisi od svakog od nas i zato se moramo ponašati odgovorno. Ne smemo ih izneveriti - rekao je sinoć Džonson.

Današnje mere odnose se samo na Englesku, dok će Vels, Škotska i Severna Irska kasnije odrediti datume u tom smislu.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR