Glas Javnosti

Student objavio snimak kako je Teslin autopilot izbegao svinju, usledio ekspresan odgovor Ilona Maska (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Posle incidenta na Tajvanu kada je Teslin automobil, kojim je upravljao autopilot, udario u prevrnuti kamion, oglasio se još jedan vlasnik ovog električnog modela, i svetu prikazao svoj dramatični snimak.

Student iz Indije, inače, zaposlen u IT sektoru, Pranaj Pathol (22), objavio je na Twitteru trenutak kada je njegov četvorotočkaš u autopilot modu, izbegao svinju nasred puta u noći, i pri punoj brzini!

Mladić je u objavi tagovao i Ilona Maska, pa se nije dugo čekalo na njegov odgovor.

Dokaz uspešnosti?

Pathol smatra da video-snimak dokazuje da je Teslin sistem autopilota uspešan, uprkos nepoverenju šire javnosti, a vlasnik kompanije je odgovorio:

“Primarni zadatak autopilota glasi: Nemoj se sudariti. Ono što se ljudima čini brzo za računar je sporo. Pregled od 360 stepeni pri slabom osvetljenju i sonar, plus prednji radar, omogućuju da autopilot ima nadljudske sposobnosti. Buduće nadogradnje softvera pokazaće još veći potencijal“, napisao je Mask.

U priču su se uključili i drugi korisnici Twittera, a jedan je podsetio Maska na incident s prevrnutim kamionom, međutim, vlasnik Tesle nije odgovorio.

Prema istraživanju Bloomberga, ukupno 13% vozača, koji koriste Teslin autopilot, izjavilo je da ih je sistem doveo u opasnu situaciju, dok je 28% potvrdilo da im je spasao život, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

U istom istraživanju, čak 61% vozača reklo je da je “veoma zadovoljno” sigurnošću autopilota, dok je 42% izjavilo da su “donekle zadovoljni” pouzdanošću i njegovom navigacijom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR