Glas Javnosti

STRAVIČNO SVEDOČENJE MAJKE Nisam uspela da spasim dvoje svojih ANĐELA iz BUKTINJE (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Šta može majka strašnije da doživi od toga da ne uspe da spasi svoje dvoje dece iz požara, koji je buknuo u njihovoj kući?

Džejd Horton je očajnički pokušala da spase svoju "prelepu decu" Isaka i Sijenu Dženkins, stare tri i sedam godina, od užasnog požara i nije uspela. Majka je preživela požar, ali je slomila noge nakon što je skočila kroz prozor sa drugog sprata. Požar u njihovoj kući u Sent Neotsu u Kembridžu izazvao je televizor koji se zbog kvara zapalio kraj Isakovog kreveta. Sve se desilo 10. decembra 2020. godine.

- Izgubiti oboje svoje dece je ogromna patnja koja te nikada ne napušta. Ponosna sam što sam im bila majka - rekla je Džejd i opisala poslednje trenutke svoje dece:


Džejd Horton nije spaslila svoju decu

- Odjurila sam u u Sjieninu spavaću sobu na poslednjem spratu nakon što sam čula njene vriske. Sijena me je dozivala. Pokušala sam da joj otvorim vrata, ali nisam uspela. Dim je dolazio iz njene spavaće sobe. Nisam mogala da siđem u donji deo kuće jer je vatra već zahvatila celu kuću. Otišla sam do prozora svoje spavaće sobe i viknula što sam glasnije zvala sam upomoć - opisala je Džejd, koja je radila kao zatvorski čuvar u vreme kad se dogodio požar.
Čovek sa kojim je živela u to vreme svedočio je kako mu se ruka zapalila dok je pokušavao da dođe do dece dok je vatra besnela. Rekao je da je uspeo sam da dođe do Isakovih vrata i da je njegova soba bila u plamenu i da je čuo Sijenu kako vrišti na spratu.

- Bilo je nemoguće doći do njih - ispričao je kroz suze.Iako se oglasio alarm za požar, vatra se munjevitom brzinom proširila po kući i vatrogasci nisu mogli da urade ništa. Što je najgore, detektor koji radi na dim zapravo nije dobio nikakav signal i aktivirao se u trenutku kad je već gornji deo kuće bio potpuno izgoreo.

- Prozor na poslednjem spratu kuće i otvorena ulazna vrata stvorili "savršenu oluju" za širenje požara - rekao je na sudu vatrogasni inspektor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR