Glas Javnosti

STRAVIČNO! Srbin u Parizu držao sedam godina mrtvu majku u koferu da bi dobijao njenu penziju

Svet
Autor: Glas javnosti

Saša P. (47) sakrio u kupatilo telo Zlate (75), koja je preminula još 2014, zbog njene penzije, koju je nastavio da prima

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupatilu u stanu u Parizu, a sve zarad njene penzije, koju je godinama primao! Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, Srbin ju je "spakovao" kao fetus i čuvao u koferu prekrivenom ceradom, prenosi Parizijen.

Kako navode francuski mediji, u utorak se Srbin sam prijavio policiji.

- Srpski državljanin se sam predao policiji u utorak ujutru i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije lečila od ove opake bolesti. Istakao je da je nesrećna žena umrla sama u stanu - prenose tamošnji mediji i dodaju:

- Nakon njegove ispovesti, policija je ušla u stan u 20. pariskom okrugu i šokirala se prizorom koji je zatekla. Zlatino telo pronađeno je u kupatilu, a njen sin se baš potrudio da zakamuflira nesrećnu ženu. Njeno telo namestio je u položaj fetusa i onako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio radi finansijske koristi.

- Policiji je ispričao da je beživotno telo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njene smrti, kao i da je pomoću pene pokrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog penzije koju je nesrećna žena primala - prenose mediji.

Komšije ove srpske porodice u Parizu rekle su za Parizijen da su Sašu pitale gde mu je majka. - Zlatu dugo nismo videli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se "vratila u Srbiju, kako bi proživela poslednje godine starosti u domovini" - prenose oni. Srbin je u utorak uhapšen, ali je pušten nakon obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću. - Navodno je odlučio da tek sad progovori pošto nije znao šta će s koferom u kom mu je mrtva majka jer je dobio obaveštenje da mora da napusti stan - kaže izvor i dodaje: - Srbin verovatno nije imao više pravo na korišćenje stana i zato je odlučio da okonča situaciju u kojoj je godinama živeo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR