Glas Javnosti

STRAVIČNO : Par bebu "hranio suncem", novorođenče umrlo od gladi

Svet
Autor: Glas javnosti

Roditelji koji veruju da je "sunčeva svetlost hrana" uhapšeni su nakon što je njihovo novorođenče umrlo od izgladnjivanja.

Oksana Mironova (33), majka deteta, je pod istragom zbog smrti iz nehata, dok je otac Maksim Ljutiji (43), inače bloger, uhapšen zbog pružanja otpora policiji.

Čudni par navodno veruje u "hranjenje sunčevom svetlošću", javlja britanski "The Sun" pozivajući se na ruski portal "Zvezda news", a Ljutiji je poznat i kao "radikalni korisnik sirove hrane", navodi "Zvezda news".

"Preliminarna verzija smrti bebe je teška iscrpljenost... pošto je bloger pokušao da ugradi svoj sistem ishrane u sistem ishrane bebe", navodi se u izveštaju.


Dečak - star oko mesec dana - je prebačen u bolnicu u blizini Sočija pošto se sumnjalo da boluje od upale pluća i mršavljenja izazvanog glađu.

Beba je kasnije preminula usled "dugotrajnog gladovanja".

Ruski istražni komitet vodi istragu o smrti bebe i pokrenut je krivični postupak.

Sudija je Mironovu stavlila u kućni pritvor na dva meseca.

Beba je navodno rođena kod kuće u blizini velikog crnomorskog letovališta Sočija, a lekari je nisu videli.

Roditelji tragično peminule bebe poznati su po osnivanju kluba pod nazivom "Živi čovek", koji se fokusira na poboljšanje zdravlja ljudi i rešavanje njihovih ličnih problema.

Ljutiji je često na internetu zagovarao metode čišćenja tela i bizarno jedenje "prane", odnosno "hranjenje energijom sunca i izbegavanje hrane ili vode na duže vreme".

Lokalni medij "Caution News" citirao je izvore za sprovođenje zakona koji su tvrdili da je par "pokušao da prebaci bebu na jedenje prane", što je navodno dovelo do tragične smrti dečaka.

Glas javnosti/The Sun

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR