Glas Javnosti

STRAVIČNO OTKRIĆE U KIJEVU: Fabrika surogat beba u podrumu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusko-ukrajinski sukob je na svom vrhuncu a stravične vesti o napuštenim bebama u kijevskiim podrumima potresaju svet.

Dok se smenjuju snimci rata iz Ukrajine, u jednom skloništu u Kijevu spavaju desetine beba koje su u ovom trenutku - ničije. Njih su rodile ukrajinske surogat majke bogatim roditeljima koji nisu mogli da dobiju dete prirodnim putem. Neki od njih su i istopolni bogati parovi kojima je ovo bio put do sopstvenog deteta. Po te bebe sada niko ne može da dođe. 

Zvuči kao početak neke naučno-fantastične priče? Da, ali ovo je ipak stvarnost.

Nakon što su azijske zemlje poput Indije zabranile kontroverzno surogat majčinstvo, ovaj biznis je poslednjih 20 godina počeo da cveta u jednoj od najsiromašnijih država Evrope - u Ukrajini. Ukrajina je tako postala dom za fabrike beba u kome su siromašne majke iz ruralnih ukrajinskih područja dolazile u Kijev, po kako se činilo, laku zaradu - da za nošenje i rađanje tuđeg deteta zarade novac kojim bi obezbedile sebe i svoje porodice i izašle iz bede.

Od 2002. godine nije retkost u Ukrajini naići na plakat, koji poziva ukrajinske žene starosti od 18 do 40 godina, zdrave naravno, koje bi kao surogat majke rodile decu bogatim strancima. U reklami prednjači kompanija BioTeksKom.


U Ukrajini, koja se bori sa velikom stopom nezaposlenosti i siromaštvom, u surogat majčinstvu mnoge su žene videle spas za svoje porodice. Pomenuta kontroverzna kompanija BioTeksKom nudi surogat majkama 11.000 američkih dolara po trudnoći i 250 dolara mesečne alimentacije za vreme same trudnoće. Ako uzmemo u obzir da mesečna primanja u Ukrajini se kreću oko 250 dolara mesečno, jasno je da su mnoge Ukrajinke na ovaj način pokušale da steknu brzu ekonomsku korist.

Bogati stranci BioTeksKomu i sličnim komanijama plaćaju oko 30.000 dolara za dobijanje bebe. Na taj način je faktički u Ukrajini bilo legalizovano kupovanje beba. 

Surogat majke su, za trećinu novca koje plate bogati stranci, nosile dete sa njihovim genetskim karakteristikama i po porođaju bi ih predavale biološkim roditeljima. Razrađena šema funkcionisala je godinama bez problema, a onda se desila korona.

Kako je došlo do toga da bebe završe u kijevskim skloništima? Čija su to sada deca? Da li se iza ratnog paravana krije najveća preprodaja beba u savremenoj istoriji Evrope? Šta se dešava sa bebama koje se rađaju bolesne ili sa anomalijama? Na kojim crnim tržištima završavaju ova deca?

U šokantnom videu saznajte sve detalje najstrašnije ukrajinske priče 21. veka!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR