Glas Javnosti

STRAVIČNO: Dečak (6) pucao u učiteljicu za vreme časa, ona upozoravala da ima oružje

Svet
Autor: Glas javnosti

Velika porota optužila je 25-godišnju Deju Tejlor, majku šestogodišnjeg dečaka koji je upucao učiteljicu u školi u Virginiji, za krivično delo zanemarivanja deteta i za prekršaj "neopreznog ostavljanja napunjenog vatrenog oružja".

Dečak je 6. januara doneo pištolj u osnovnu školu i zatim upucao 25-godišnju učiteljicu Abigail Zverner u ruku i prsa tokom nastave.

Zverner je teško povređena u napadu, ali je preživela. Policija je utvrdila da je dečak u pucnjavi koristio pištolj koji je pripadao njegovoj majci. Dodali su da su optužbe proizašle iz "temeljne istrage" o pucnjavi.

"Svaki krivični slučaj jedinstven je u svojim činjenicama i te činjenice podupiru ove optužbe, ali naša istraga o pucnjavi se nastavlja", rekao je tužilac Hauard Gvejn.


Istražuju se sigurnosni problemi u školi

Porodica je nakon pucnjave izdala saopštenje u kojem navodi da su preduzeli potrebne mere predostrožnosti. Džejms Elison, advokat porodice, rekao je za Associated Press da je pištolj bio u majčinom ormaru na gornjoj polici i da je imao bravu na okidaču, piše BBC.

Vlasti su najavile kako bi protiv roditelja mogle da budu podignute i druge optužnice jer je posebna porota istraživala sigurnosne probleme u školi koji su potencijalno omogućili pucnjavu.

Ranjena učiteljica je optužila školske službenike da su zanemarili višestruka upozorenja o tome da dečak ima pištolj na dan pucnjave te ih je tužila za grubi nemar.

Školski službenici prethodno su potvrdili da je detetov ranac pretražio radnik škole na dan pucnjave, nakon što je dojavljeno da bi učenik mogao da ima oružje.

Tužioci su ranije potvrdili kako dete verovatno neće biti optuženo u vezi s pucnjavom.

Gvejn je u martu za NBC News rekao kako je "šansa da šestogodišnjak može izdržati suđenje problematična" jer je dete premlado da bi razumelo pravni sistem.

Glas javnosti/BBC

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR