Glas Javnosti

STRAVIČNI PRIZORI JUTRO POSLE SUDARA VOZOVA U GRČKOJ: Olupina na sve strane, spasavanje zarobljenih i dalje traje, JEZIVE SCENE

Svet
Autor: Glas javnosti/ Kurir

U sudaru putničkog i teretnog voza u blizini grada Larise na severu Grčke u utorak nešto pre ponoći poginule su najmanje 32 osobe, a više od 80 je povređeno, saopštile su vlasti.

Dva voza su se sudarila nešto pre ponoći, kada je putnički voz sa oko 350 putnika saobraćao iz Atine za Solun, a teretni voz je saobraćao u suprotnom smeru.

Grčka, voz, Nesreća
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Nakon sudara, nekoliko vagona je iskočilo iz šina, najmanje jedan od njih je navodno potpuno uništen, dok su ostali zahvaćeni plamenom.
Grčka, voz, Nesreća
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Jedan putnik je rekao da je čuo "veliki prasak" nakon čega je usledilo 10 sekundi "noćne more".
Grčka, voz, Nesreća
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Kako je rekao, okretali su se u vagonu dok nisu pali na bok, a tada je požar već izbio.

Drugi putnik je rekao da je uspeo da pobegne iz vagona tako što je koferom razbio prozor. „Bilo je kao zemljotres“, rekao je drugi putnik.
Grčka, voz, Nesreća

FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Na lice mesta upućeno je oko 150 vatrogasaca i 40 vozila Hitne pomoći. Dizalice se bave i uklanjanjem olupine i okretanjem prevrnutih vagona.
Grčka, voz, Nesreća

FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Spasilačke službe saopštile su da su najmanje 32 osobe pronađene mrtve, a da su 53 od 85 povređenih trenutno u bolnici. Nastavljaju se napori da se spasu oni koji su ostali zarobljeni, prenosi francuska novinska agencija AFP.

"Nikada u životu nisam video nešto slično. To je tragično. Posle pet sati pronašli smo nova tela", rekao je jedan od spasilaca, prenosi AFP. Uspeli su da izvuku većinu putnika na sigurno.
Grčka, voz, NesrećaFOTO: PRINTSCREEN TWITTER

U Solun je autobusima evakuisano oko 250 putnika.
Grčka, voz, NesrećaFOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Godine 1972. godine 19 ljudi je poginulo kada su se dva voza sudarila kod Larise.

Rojters piše da je železničkom sistemu Grčke potrebna modernizacija. Mnogi vozovi saobraćaju jednokolosečnim prugama, na mnogim deonicama nedostaje signalizacija.

Grčka, sudar, vozovi, tragedija

Grčka je 2017. prodala železničkog operatera TRAINOSE italijanskom državnom železničkom operateru Ferrovie dello Stato Italiane u okviru međunarodnog programa pomoći.

Grčka je od prodaje očekivala stotine miliona evra ulaganja u železničku infrastrukturu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR