Glas Javnosti

STRAVIČNI POŽARI BUKTE U SLOVENIJI : Ugrožena sela

Svet
Autor: Glas javnosti

Požar se sa italijanske strane proširio na Sloveniju uprkos pokušajima gašenja iz vazduha u kojima su učestvovala tri slovenačka i dva italijanska helikoptera

Više od 300 slovenačkih vatrogasaca bori se sa novim požarom koji se iz Italije proširio na kraško područje, a u toku je evakuacija stanovništva iz nekoliko sela. Na lice mesta izašli su i ministar odbrane Marijan Šarec i komandant Civilne zaštite Srečko Šestan, pišu slovenački mediji, prenosi Index.hr.

Požar se sa italijanske strane proširio na Sloveniju uprkos pokušajima gašenja iz vazduha u kojima su učestvovala tri slovenačka i dva italijanska helikoptera.

Ugrožena su naselja Sela na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu i Nova vas, gde se stanovništvo evakuiše, saopštio je danas popodne Regionalni štab civilne zaštite Primorske pokrajine.


Najteža situacija je u opštini Doberdob, koja se nalazi tik uz slovenačko-italijansku granicu, prenose mediji prenosi Telegraf

- Sada je ključno spasiti naselja. Jedno naselje je već evakuisano. Brzo se širi zbog vetra. Vojska i policija gase požar iz vazduha, a gašenje otežava dim. Dodatno gašenje požara Aktivirane su jedinice iz cele Slovenije - objavljeno je na Tviteru saopštenje ministra odbrane Marijana Šareca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR