Glas Javnosti

STRAVIČNE SCENE: Broj poginulih u urušavanju mosta u Indiji raste

Svet
Autor: Glas javnosti

Broj poginulih u urušavanju mosta u Gudžaratu u Indiji porastao je na 141, preneo je BBC.

Pešački most preko reke Mahčuu u gradu Morbiju, koji je bio prepun posetilaca koji su uživali u prazničnim svečanostima, srušio se u nedelju, a ljudi su popadali u reku.

„Broj mrtvih u incidentu s urušavanjem mosta popeo se na 132. Operacije potrage i spasavanja se nastavljaju“, rekao je visoki zvaničnik NK Muhčar napominjući da bi broj žrtava mogao još rasti, piše N1.


On je dodao da je osoblje oružanih snaga zajedno s nacionalnim timovima za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima iz obližnjih okruga raspoređeno da pronađu nestale osobe i pomognu u operacijama spasavanja.

Indijska televizija NDTV javlja da je spaseno 177 osoba koje su pale u reku, a broj poginulih je povećan na 141. Među stradalima ima i dece. U toku su akcije spašavanja.

Indijski zvaničnici su saopštili kako most, koji se urušio, ima kapacitet od 125 osoba, a da je do urušavanja došlo zbog preopterećenja.


Opozicione stranke tvrde da ne mostu nisu preduzete potrebne tehničke kontrole i da nisu sprovedeni dodatni testovi u vezi s opterećenjem. Zvaničnici su u nedelju saopštili da se na mostu u trenutku nesreće nalazilo najmanje 500 osoba.

Most od 230 metara izgrađen je za vreme britanske vladavine u 19. veku. Bio je zatvoren zbog renoviranja šest meseci, a nedavno je ponovo otvoren za javnost. BBC navodi da most nije dobio upotrebnu dozvolu posle renoviranja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR