Glas Javnosti

STRAVIČNA TRAGEDIJA : Preminula beba trudnici u stomaku

Svet
Autor: Glas javnosti

Žena poreklom iz Konga, preminula je u Njujorku zbog ozbiljne neuhranjenosti prouzrokovane nerođenim fetusom koji je punih devet godina ostao zarobljen u njenom telu.

Njeno ime nije otkriveno, a u bolnicu je došla žaleči se na grčeve u stomaku, lošu probavu i "brboravi" zvuk trbuha nakon jela.

Naime, u Tanzaniji, u koju se preselila iz svoje matične zemlje Kongo, doktori su joj nakon pregleda ustanovili da srce deteta više ne kuca i savetovali joj da dođe za dve nedelje.

Međutim, na sledećoj konsultaciji, mnogo naroda iz komšiluka okupilo se ispred klinike nazivajući je "đavolom", a kao posledica, nesrećna žena odlučila je da više ne obilazi doktore, čitavih devet godina.


Nakon dolaska u Ameriku, simptomi su se naglo pogoršali, te je otišla u bolnicu.

Snimci skenera otkrili su da je 50-godišnjakinja u sebi imala "bebu od kamena", koja je pritiskala njena creva, što je prevashodno dovelo do pobačaja.

Fetus, koji bi bio nesuđeno deveto po redu dete ove ežne, razvijao se oko 28 nedelja u ektopičnoj trudnoći.

Ovaj redak fenomen koji je zabeležen manje od 300 puta, događa se kada se fetus razvije izvan materice i premine, ali nema mogućnost da prirodnim putem izađe iz tela. Takva komplikacija ostavlja ozbiljne posledice na zdravlje trudnice.

Litopedion je stanje koje se dešava ukoliko beba iz ektopične trudnoće premine, a prevelika je da je telo absorbira.

U tom slučaju imuni sistem prepoznaje fetus kao "neprijatelja" i kreće u "napad", ispuštajući velike količine kalcijuma, koji bebu pretvaraju u kamen ili ga zatvaraju u "školjku".

Pacijentkinja je odbila tretman, govoreći da je za njeno stanje kriva crna magija koja joj je bačena u matičnoj zemlji, Kongu.

"Beba od kamena" pritiskala joj je creva, što je prouzrokovalo blokadu i telo više nije moglo da apsorbuje vitalne nutrijente.

- Reći ću vam kad sam spremna, ne bojim se smrti, bilo je sve što je rekla, prenosi "BMC Womans Health" žurnal.

Preminula je 14 meseci nakon posete doktorima, a oni smatraju da je razlog ozbiljna neuhranjenost ili "izgladnelost do smrti". Doktori kažu da fetus u ovakvom stanju može da ostane unutar tela čak i do 60 godina, a da žena ne oseti bilo kakve simptome piše Telegraf

Prijavljena su dva šokantna slučaja, 82-godišnjakinja koja je u sebi nosila fetus star 40 godina, i 90-godišnjakinja sa fetusom starim 50 godina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR