Glas Javnosti

Stravična nesreća u okolini Vašingtona: Ćerka i unuka Trampovog donatora poginule u padu aviona

Svet
Autor: Glas javnosti

Vojni avioni su poleteli zbog ovog incidenta i uznemirili javnost u okolini glavnog grada SAD

Članovi porodice velikog donatora kampanje Donalda Trampa Džona Rampela poginula je u avionskoj nesreći u okolini Vašingtona, piše Mirror.

Padu aviona prethodila je prava panika, koja je nastala kad su američki vojni avioni probili zvučni zid jureći "cesnu" u kojoj su se nalazili članovi Rampelove porodice, a prasak je preplašio desetine hiljada stanovnika Vašingtona i okolnih mesta.

U avionu su bili Rampelova ćerka i dvogodišnja unuka, zajedno sa dadiljom i pilotom.

Mali avion "cesna" izazvao je veliki bezbednosni problem i jak udar, posledicu probijanja zvučnog zida, kad su podignuti lovci F-16, pošto pilot nije odgovarao na pozive, a leteo je iznad naseljenog područja.

Prema zvaničnim podacima, avion sa porodicom Rampela srušio se u Virdžiniji, "pošto je pilot izgubio svest".

Nekoliko sati kasnije, policija je objavila da su spasioci pronašli ostatke aviona u ruralnom delu Šenandoa Velija, i da preživelih nema.

Privatni avion je registrovan na Rampela, koji je izjavio da se "nada da njegove ćerka i unuka, kao i ostali poginuli, nisu mnogo patili".

Članovi Rampelove porodice su se vraćali kući posle posete njegovoj kući u Severnoj Karolini.

"Avion je padao 6 kilometara u minuti, i niko ne može to da preživi", rekao je Rampel za Njujork Tajms.

Ovaj biznismen je, inače, donirao stotine hiljada dolara kampanji Donalda Trampa, a oni i žena su u upravnom odboru Nacionalne asocijacije za oružje.

Vazduhoplovne vlasti su objavile da je "Cessna Citation" poletela iz Elizabetauna u Tenesiju, i da je letela prema aerodromu Mekartur na Long Ajlendu.

Ali avion se onda okrenuo iznad Long Ajlenda i krenuo prema Vašingtonu, pre nego što se srušio na brdoviti teren u blizini Montebela u Virdžiniji.

O incidentu je obavešten i predsednik SAD Džo Bajden.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR